2008-11-02

det lilla äcklet=surdeg

Dinkelsurdegsbröd (minst 3 dagar att göra)4 dagar innan man kan sätta tänderna i den...den ska vila LÄÄÄÄNGE.

jag har haft ett litet äckel i en burk - som lever sitt egna lilla liv och sur som ättika . Ett riktigt äckel med andra ord. Och nu så har det lilla äcklet minsann fått göra sitt jobb som den är skapad för att göra . Bli ett underbart surdegsbröd...
Det extra äckliga med det hela är att det lilla äcklet är 2 år gammalt och har minsann hamnat i många goda limpor. Jag är helt fascinerad utav brödbak just nu ! Jag tänker mycket bröd - läser mer än gärna recept och fascineras utav att det finns en hel del experter (min egna värdering) och vi pratar inte om bagare som profession. Äcklets skapare eller mamma om man vill uttrycka sig så finner ni här
Här hittar ni en underbar blogg som handlar om bröd rakt igenom Pain de Martin´

12 kommentarer:

::fina:: sa...

*fniss* uuh vad äckligt! Hihi vilket kul inlägg, hörru, tokfia! Vilken tur att det bidde så gott bröd av äcklet, då var det ju värt det! Kram, Josefine

Familjen Färnevik sa...

Jag tror jag föredrar att vara det lilla äcklets mamma, skapare får mig att tänka på frankenstains monster... Fast å andra sidan, skillnaden mellan äcklet och monstret är ju hårfin... Så kanske är skapare rätt benämning ändå!

Kul att äcklet sprider sig!

kram

PS: innan äcklet flyttade hemifrån lovade h*n mig att erövra världen... Resan har tydligen just börjat! Snart har han nästlat sig in i vart och vartannat hushåll, och sedan är det inte långt kvar innan han tar över världen (åt sin skapare alltså. Frågan är bara, vill jag verkligen ha en hel värld? Och... DEN HÄR världen?!. Hm... =)

Ses i morgon! (om min "bil" startar. Batteriet har dött.

minigrisen sa...

Men du.. om du bara bakar och bakar så kan du väl sälja lite bröd till mig! Du kan ju "slänga av" det på vägen till jobbet. Här blir det bara onyttigt bak, typ kladdkaka! KRAM

Cornelias Cottage sa...

Ojj - låter spännande! Själv har jag kommit helt av mig i mitt brödbakande =(

Lyck-Annas sa...

Tack för brödtipset!
Ryckte till lite av rubriken men fattade sedan...
Kram på dig i höstmörkret!

londongirl sa...

Vad duktig du är! Härligt med brödbak! På min blogg har jag bakat Biscotti nu och de är också goda. :-)
Kram

Stina sa...

fryser du degen?
Min svärmor gör det. Men jag kan ingenting om surdegar, har aldrig gjort det. (men äter den färdiga nybakde produkten mer än gärna! *s*)

KRAM

Stina sa...

Sparken?
Nu blir jag nyfiken... ;)

Kram

Stina sa...

Här kommer en extra varm kram i novembermörkret! Tänker lite extra på dig!

kram

Nygammalt sa...

Du är välkommen på afternoon tea! =)

Hoppas allt är bra med dig.
Kram!

Kathys Home sa...

Skulle också vilja kunna baka, men jag är rent ut sagt SKIT dålig på det...hahaha blir bara stenhårt.//kat

Stina sa...

*vink vink*

Kram