Anneli vår Flitiga Myra undrade om finska lådor ....Jättegott till skinkan kötbullarna revbenen på julbordet så jag vill dela med mig recept....
Maken och jag försöker alltid testa något nytt på julbordet och förra året så testade vi en ny griljering på skinkan ;Fransk med nötter.... absolut jättegott:
100 g valnötter
3 msk dijon senap
3 msk farinsocker
1 äggula
blanda ihop och smeta på skinkan och in i ugnen som vanligt till den har fått lite yta/färg....
Vi börjar med
POTATISLÅDA = perunalaatikko
2 kg mjölig potatis
1 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 msk sirap
1 tsk salt
2 msk smör eller mer
Koka tvättade potatis med skalet på tills klara . Skala potatisen när dem är varma och mosa dem med en gång. Tillsätt vetemjölet och blanda omsorgsfullt. Täck potatismoset med handduk och låt dra i rumstemperatur över natten.
Tillsätt mjölken , sirapen saltet och smöret i mindre bitar .
Häll blandningen i en smörad stort ugnsfat eller 2 mindre. Fyll endast till lite över hälften pga att den bubblar i ugnen.... In i ugnen på 175 grader c:a 2 timmar.
Imorgon tar vi kålrotslåda! Eller hur?
2006-12-06
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Thank you baby love!!!
Ser fram emot morgondagen:)
Jag fuskar hejvilt; min mor gör morotslådan, min bror gör kålrotslådan, resten köper jag i Finska Affären :)
Jag har via ingifta svägerskor fått smaka på dessa lådor och de förgyller verkligen julbordet. Gott
Mera mera!!! Kålrotslådan då??
Trevlig helg!!
Vad du kan!!
Samuel
Kommer det inte mer mat snart ;)
Tack för Bellas uppvaktning förresten :) Tårtan blev riktigt mumsig!
Kram
Vad duktig du är!
*hmm* funderar... Nä, det blev inte mer än så... den här gången också!
*höhö*
Kram Stina
Hallå där!! Ingen kålrotslåda och inget annat heller!? (kålrotslådan kan du hoppa för min del;)) Men jag vill jättegärna veta hur det går i butiken? Har du fullt upp? Kramar blandblommoroblad
Skicka en kommentar