2009-01-13

Grått trist väder gör mig deppig !

Rosenskära
Idag innan jobbet så gick jag en rundvandring i trädgården och råkade se att mina julrosor har blivit med knopp ! Helt överlycklig ! Den ska till och blomma ! Sånt får mig att bli lycklig en annars så grå och trist dag som idag ! Jag har börjat titta på frökataloger på nätet !! Jag har stora planer för min trädgård men ingen budget tyvärr. Så drömma är ju gratis iallafall. Hittade en som skyltade med ekofröer och en massa gräsfröer .Ni som vet att köpa färdigt gräs på kruka kan bli en dyr affär. Har en make som skövlar allt som är grönt . Ser inte skillnad på gräs och gräs....

Jag planerar att endast ha en massa olika grässorter och bambu på baksidan av huset.+ en pytteliten damm . Någongång ska det byggas en terass på baksidan och visst låter det härligt att ligga där och lata sig och höra ljudet av gräs som svajar i vinden ? En sak som jag verkligen älskar är att lyssna på lövens rassel på sommaren när vinden tar tag i dem och spelar himmelsk musik för mig.

Och romantisk del framsidan av huset dvs rosor blandat med perenner. Jag pratade med en trädgårdsentusiast och hon sade att det tar minst 7 år innan man får en PRUNKANDE trädgård... jösses jag vill ju ha det till sommaren ..ska man vänta i hela 7 år ? Det är lång tid men men har man ingen budget alls så tar det längre än 7 år...
Men tack rosenskära för att du växer så det knakar under en säsong så det blir till att plantera små öar utav den i hela trädgården i väntan på en fetare plånbok!

9 kommentarer:

Anonym sa...

chilidoæh,ryck upp dig ninni massa depp ger mer depp.. ut og rør på spakarna....och kan du maila mig från din mail adress du anvænder mest...
samson

Anonym sa...

øh nu ser jag att det jag skulle skriva i ordverfieringen kom først på mitt svar...meningen skall alltså egentligen børja med ett ÆH!
samson

Betty sa...

Det är så mysigt när så många pratar om kommande projekt i trädgården för då känns våren inte så långt borta.
Kram Betty !

Maud sa...

Fina blommor du ger prov på...älaskar sommarängar och prunkande trädgårdar... som sagt det tar sin tid...
Vem jag längtar verkligen till vår och sommar....
Att renovera får vi se som ett vårtecken,eller;P
Ha det gott!
Kram Maud

minigrisen sa...

Jaha en liten ansiktslyftning här ser jag! Finfint! Hoppas snörvlandet försvinner och att du är redo för vin.. klart vi väntar tills du är laddad ordentligt! Här planeras det oxå för fullt! Kram

Cornelias Cottage sa...

Ja fy bubblan för detta grå väder...Men din fina bild piggade upp. Fin ny layout! Kram =)

Lotten sa...

Hej, Skulle uppskatta om du tog bort bilden på min son som du har under "Jisses Amalia" Pojken som pussar en gris, denna bild har blivit använd i andra syfte i och med att din blogg annonseras på goggle så kommer denna bild upp där.
Var vänlig ta bort den snarast så går vi inte vidare i ärendet.
\\ Lotten "Pojkens mamma"

Lotten sa...

Hej, Skulle uppskatta om du tog bort bilden på min son som du har under "Jisses Amalia" Pojken som pussar en gris, denna bild har blivit använd i andra syfte i och med att din blogg annonseras på goggle så kommer denna bild upp där.
Var vänlig ta bort den snarast så går vi inte vidare i ärendet.

Maila mig på liselotte@borggren.com
när bilden raderats.

\\ Lotten "Pojkens mamma"

white country dreams sa...

hei..kom inn på siden din via 8hektar..ser du sier alle kan få låne dine bilder, og ikke trenger å si fra...blomsterbildet ditt i dette innlegget er så vakkert..kjenner vårstemningen komme krypende..

jeg synes likevel jeg må si fra/spørre: er det ok jeg låner det til min blogg..

ha en strålende helg :)

hilsen elisabeth