2006-10-22

Jag har en förkärlek för lapptäcken...

Bilden ovan ifrån Amish Outlet

Nu ska jag erkänna en sak. Folk blir imponerade av bilar , pengar och kändisar.
Jag blir impononerad av hantverk. Att någon har drejat en underbar mugg, någon har quiltat ett underbart täcke. eller bara målat en vacker teckning. Sånt får mig att bli lyrisk. Eller gamla byggnader , vackra gamla stenbroar ja listan kan göras lång.
Jag kan knappt sy i en knapp och har verkligen inte tålamodet för att göra ett lapptäcke. Skulle ta år eller kanske snarare decennier för att få mig att bli klar om jag någonsin skulle bli det.

Precis som min stickade halsduk (med urläckert garn) med stickorna fortfarande i...påbörjades 2-3 år sedan.
Jag älskar scrapbooking gick en kurs och blev inspirerad köpte en massa papper och ting och det enda jag åstadkommit är några födelsdagskort ....alla foton ligger kvar där dem alltid har legat.

När min far gick bort i somras så uppdagades att han hade minsann snidat möbler, kistor och annat. Jag blev helt paff. Va ? När ? sedan wow. jag vill också....ha tålamod att göra något med mina händer...men vad skulle det kunna vara? och då räknas inte muffins....

7 kommentarer:

Anneli sa...

...tycker mig känna igen det där...
många påbörjade projekt inte riktigt lika många avslutade...

Jag gillar också Amish och Shaker, det är något stilfullt över deras hantverk. Tack för tipset! De hade många fina saker på sin hemsida.

Anneli sa...

Hörrdudu!
Du borde kanske byta jobb, SÄPO eller CIA eller UNCLE har nog nytta av personer med ditt "öga" för framtida händelser:) Har nog läst din kommentar hos Anna, hihihi.

Det Mörka Hotet sa...

Lapptäcken kan vara ren och skär konst!

Tänker bl. a. på det där superstora lapptäcket som gjordes på 1980-talet till minne av de som gick bort i AIDS.

Samuel

StyggaLillaLoppan sa...

Anneli: Jaha det säger du....jag kanske hade passat som det men jag är glömsk ;=)
Samuel: Ja det ÄR konst. Det finns fantastiska täcken...Men täcket du pratar om har gått mig förbi...finns det nåt på nätet kanske?

Trollmor sa...

mmmm jag har skåpet fullt av finapapper, pennor och nitar you name it...affären kunde inte sälja mej TID tyvärr...

Anna sa...

ja stickning är inte heller min grej, tror inte att handarbete alls hör till det jag lyckas med.. men som du blir jag lyrisk över det andra gör.. Vävning prövade jag en gång..det skulle jag vilja pröva igen..det var inte pilligt och det var en lugn känsla över det..kanske passar dig med..problemet är väl bara att en vävstol är...gigantisk.

Det Mörka Hotet sa...

Jag vet inte - måste nog googla om det först!

Samuel