2006-01-25

det visar sig att lössen härjar på dagis

och då är det väl dags att ta fram luskammen igen....

1) Känner att ångestattacken är på ingång
2) Luskammen är söndernött efter förra lusattacken
3) Ett halvårs idiotkammande framför sig
4) Ny kam måste införskaffas (se punkt 2&3 ovan)

Måste bara tillägga att vi har drabbats bara en gång av löss men jag säger det att det var vedervärdigt och jag fick inget stöd av maken - han flabbade en rätt i ansiktet att det var väl inget att oja sig över...Jag fick tappert kämpa alldeles allena mot lusattacken (sanningen att säga så var det inte många som kammades fram 2-3 st) JAG MÅR DÅLIGT AV BARA BLOTTA TANKEN ATT VARA HÅRVÄRD TILL ODJUR SOM SUGER BLOD LÄGGER ÄGG OCH SKITER I ENS HÅR.!
Jag tycker att jag lider tillräckligt med ens andra husdjur som man frivilligt inhyser alleredan. Dem skiter äter och stökar ner tillräckligt....
Jag kammade frenetiskt i över halvårs tid vareviga kväll med andan i halsen (se punkt 2 ovan) ; kamma är väl synd att säga -jag snarare slet i kalufsen, det lilla jag hade kvar efter rabiat kammande under så lång tid.
Maken var vänlig nog att pipa iväg till apoteket för att inhandla lusmedel och jag kleta in det precis som det stod på flarran....
Dagen efter kammade jag igenom håret och hitta en levande lus . Panik; det är söndag kväll, vad gör man ..Maken vägrar att åka (inget stöd). Åker snabbt som fan till jourapoteket i stan och ber snällt om en flaska Prioderm.
Kärringen i kassan började ifrågasätta mina löss. Hade jag verkligen gjort rätt?
Jag var helt hysteriskt- Ge mig medlet och det NU! Jag måste få bort krypen.... Det kliar..
KOmmer hem kletar på och läser innantill att det hjälper mot flatlöss också??!! Jag inbillar mig sedermera att hon kanske trodde jag fått flatlöss...söndag kväll och allt, hon ville veta alltför mycket om MINA löss. Hon ska ge fan i mina löss.

3 kommentarer:

Coola Morsan sa...

Kamma varje dag är väl det som i längden håller lössen borta. Så var det i alla fall när jag var i Indien ett halvår och till slut, efter flera kemikaliska kurer, gav upp. Man blev ju hela tiden bjuden på nya friska löss.

En huskur mot allt vad flatlöss och hårlöss heter är lite otrevlig men helt ofarligt, men ger en inte världens finaste hår, men lössen ger definitivt upp: Tjock vit gammaldags niveakräm. Låt sitta. Kamma efter nån timme.

StyggaLillaLoppan sa...

inte finaste utan fetaste hår måste bli med Nivea .... ;) men jag tycker det är läbbigt att dem håller på där i hårbotten härjar och så...jag mår dåligt utav tanken bara och det börjar klia....

Malin sa...

Örk ja det är äckligt....
Dottern hade på jullovet.. Vi har som tur är klarat oss alla gånger för det har varit en del genom åren...
Men det kliar ändå bara man nämner ordet LÖSS!!!
Huva...